top of page

Angels Rule

\\ Biography //

_G4A2628_www.lauraknipsael.com._.jpg

ANGELS RULE

De populaire groep Angels Rule bestaat uit vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen, Roel Verheggen en pianist Robert Lemmens en is al jaren een begrip in de regio. Met hun prachtige meerstemmige zang weten ze het publiek altijd  te bekoren en een gevoelige snaar te raken. Angels Rule is een hechte vriendengroep. Dat zie en hoor je op het podium. Het repertoire  is zeer breed: van intieme luisterliedjes zoals 'Avond' en 'Photograph' tot uptempo en gospel zoals 'Somebody to love' en 'Lean on me'.

OVER THE YEARS

 

In de afgelopen 15 jaar heeft de groep vele optredens gegeven in een brede regio van Zeewolde tot Maastricht, maar ook in het buitenland groeide de naamsbekendheid gestaag. Een jaarlijks hoogtepunt vormen de Sparkling Christmas concerten. In 2008 begonnen ze met één concert in hotel Riche. In de jaren erop verkochten ze alle 6 de shows in het Weijertheater Boxmeer al uit in mei. Inmiddels is Angels Rule de kleine zalen ontgroeid en verhuisden ze naar grote theaters zoals schouwburg Cuijk en Venray waar ze in 2021 hun 15-jarig jubileum vierden met een uitzinnig publiek in een volledig uitverkochte zaal.

WE WANT MORE

In 2020 gooiden ze hoge ogen bij hun deelname aan het eerste seizoen van het tv-programma We Want More op SBS6. Alle juryleden (met o.a. Henk Poort, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis) waren diep onder de indruk van hun meerstemmige versie van Fix You en daarmee bereikten ze de halve finale. Ze gingen zelfs een challenge niet uit de weg en verrasten André Hazes met een meerstemmige versie van zijn bekende nummer 'Leef'. "Meerstemmigheid in deze vorm en van dit niveau is onvoorstelbaar moeilijk en perfect uitgevoerd" aldus Henk Poort. 

Met mededeelneemster Melanie Ryan, een zeer getalenteerd country-zangeres, werkte Angels Rule in 2021 samen tijdens de Melanie & Friends kersteditie. 

HOW IT STARTED

Begin 2008 maakte Roel Verheggen plannen om een dinnershow in Boxmeer te organiseren. Hij benaderde Anneke, Caroline en Marlies om mee te doen. "Vooral omdat ze ieder zo’n eigen stemgeluid hebben", aldus Roel, "en omdat we tijdens de Rabo Music Sensation in Boxmeer eind 2007 al veel lol hadden". De dinnershow kwam er, waarbij ook Robert Lemmens aan de piano zijn opwachting maakte. De reacties waren lovend, vooral over de samenzang van de vier vocalisten. "We waren een beetje beduusd", aldus Roel, "Maar dat het klikte dat wisten we!". En dus werd besloten om in augustus dat jaar samen op te treden tijdens het Rozenfestival in Lottum. En weer was iedereen laaiend enthousiast; Angels Rule was een feit. 

SINGLE

 

In 2017 werd een eigen nummer 'Run' opgenomen. Roel schreef de tekst en muziek, geïnspireerd door de verhalen van bevriende Syriërs. Via crowdfunding werd het benodigde bedrag opgehaald om de studio-opname en videoclip op te nemen.  

De groep geeft regelmatig concerten in samenwerking met muziekverengingen, zoals met de harmonie van Banholt, Reuver, Grubbenvorst, Sambeek en Lottum. In samenwerking met stichting Sento Vero maakten ze onderdeel uit van prachtige uitvoeringen zoals Cinemagic, Passion en Jesus Christ Superstar. 

ZING!

 

In mei 2023 waren de Angels te zien in een nieuw zangprogramma van de NPO: Zing! Hierin gaat men op zoek naar de beste zanggroep van Nederland. Een programma met zeer uiteenlopende inzendingen met 3 tot 80 koppige zanggroepen.Wederom was de jury onder de indruk van de professionaliteit van deze groep en werd hun meerstemmigheid in het nummer 'Royals' geloofd door o.a. Roel van Velsen en Glen Faria (laatstgenoemde had Angels Rule als coach in zijn team).

Lees hier het diepte-interview van de NPO.

_G4A2924-bewerkt_www.lauraknipsael.com._
_G4A2980_www.lauraknipsael.com._.jpg
_G4A2944_www.lauraknipsael.com._.jpg
_G4A3014_www.lauraknipsael.com._.jpg
_G4A3052-bewerkt_www.lauraknipsael.com._

ROEL VERHEGGEN

CAROLINE ERMERS

ANNEKE MIGGIELS

ROBERT LEMMENS

MARLIES DRIESSEN

bottom of page